Menolipulla Marsiin ihmisiä lähettävä liikemies Bas Lansdorp saapuu Suomeen ja puhujaksi Nextm-seminaariin

NextM-seminaari järjestetään Suomessa maaliskuussa jo toista kertaa.

Mars-planeetalle ihmisiä lähettävä hollantilainen liikemies Bas Lansdorp on yksi Pohjoismaissa suuren suosion saavuttaneen, tulevaisuuteen luotaavan NextM-seminaarin puhujista. GroupM-konsernin luoma markkinoinnin, median, datan ja teknologian murroksen sekä näihin liittyvien innovaatioiden mahdollisuuksia yhdistävä NextM-seminaari kokoaa alan innostavimmat puhujat ja vaikuttajat Helsinkiin Tapahtumakeskus Telakalle 21.–22. maaliskuuta.

Yksi puhujista on seminaarin päälavalle nouseva hollantilainen yrittäjä, Mars One -säätiön toimitusjohtaja Bas Lansdorp, joka on perustanut yhdessä NASAn eksperttien, nobelistien sekä sisällöntuottajien kanssa projektin, jonka kunnianhimoisena tavoitteena on asuttaa Mars. Kaupallisilla alustoilla, kuten sisältökonseptilla, medianäkyvyydellä, mainosrahoituksella ja oheistuotteilla on merkittävä rooli hankkeen rahoituksessa. Projekti kuvataan kokonaisuudessaan aina 24 astronautin valinnasta yhdyskunnan perustamiseen asti. Ensimmäisten ihmisten on tarkoitus laskeutua Marsiin vuonna 2032, eikä osallistujilla ole planeetalta paluulippua.

”Meitä NextM-seminaarin tekijöitä kiehtoo motto ’Ainoa turvallinen asia, jonka voit tehdä, on ottaa riski’. Uskon, että seminaarin puhujat onnistuvat inspiroimaan ennen kaikkea niitä ihmisiä, jotka ammentavat luovuutta rohkeasti teknologiasta. Bas Lansdorpin Mars-projekti on sekä rohkea että mielikuvituksellinen, mutta hänen lisäkseen kuulemme myös muita puheenvuoroja muun muassa markkinoinnin ja teknologian yhdistävistä innovaatioista, valvontakapitalismista sekä datan- ja tekoälyn hyödyntämisestä luovuuden polttoaineena”, kertoo GroupM-konserniin kuuluvan mediatoimisto Mindsharen ja NextM-organisaation operatiivinen johtaja Samu Hirvas.

Kaksipäiväinen NextM on rohkealle ajattelulle ja keskustelulle tilaa antava seminaari, jonka keskiössä ovat markkinointi- ja mediainnovaatiot sekä kuluttajakäyttäytyminen nopeasti kehittyvän teknologian ja datan murroksessa. Puhujien ohella osallistujilla on mahdollisuus päästä tutustumaan ja kokeilemaan uusinta teknologiaa paikan päällä. Tietoa tapahtumasta ja puhujista löytyy osoitteesta: http://nextm.io/finland.

 

Muita puhujia mm.:

She gives paper a digital soul
Dr. Kate Stone, TED Talk -puhuja ja viime vuonna Kööpenhaminan ja Tukholman NextM-seminaareissa suosiota niittänyt keksijä saapuu myös Helsinkiin maaliskuussa. Karismaattinen puhuja Stone yhdistelee hauskalla tavalla printtiä ja teknologiaa ja taikoo muun muassa pizzalaatikoista DJ-konsoleita.

AI as the creative partner
Tekoäly on luovinut tiensä scifin leikkikentältä todellisuuteen. Dr. Rebecca Fiebrink puhuu tekoälystä, koneoppimisesta ja kehittämästään avoimen lähdekoodin ohjelmistosta Wekinatorista, joka mahdollistaa vuorovaikutteisen ja luovan oppimisen reaaliajassa.

Surveillance capitalism
Aral Balkan on kyborgioikeuksien puolustaja, joka taistelee digiajan sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta vastaan. Hänet tunnetaan Better-verkkosuojelutyökalun tekijänä ja hän uskoo, että valvontakapitalismi ei sovi yhteen ihmisoikeuksien tai demokratian kanssa. Tässä on puhuja, joka tulee herättämään keskustelua!

 

Wavemaker, Mediacom ja Mindshare yhdessä ovat GroupM Finland. Vuoden 2017 kokonaisliikevaihto oli yli 100 miljoonaa euroa. Konsernin Suomen toiminnoissa työskentelee tällä hetkellä noin 80 työntekijää. GroupM tarjoaa asiakkailleen ensiluokkaisia markkinointiviestinnän palveluita ja ratkaisuja. Olemme erikoistuneet erityisesti digitaalisten medioiden, datan, asiakaskokemuksen ja kohderyhmäymmärryksen osaamiseen sekä asiakkaiden media-investointien hallintaan.

Toimistomme