Tietosuoja ja tekijänoikeudet

GroupM globaali tietosuojailmoitus

Miten ja miksi keräämme tietojasi ja valintojesi kattaminen.

(viimeisin päivitys toukokuun 24. 2018)

Keitä me olemme?

GroupM on globaali mediasijoitusyhtiö, joka muodostaa konsernin emoyhtiön eri yhtiöille, kuten mediasuunnittelu- ja ostoyhtiöt Mindshare, Mediacom, Wavemaker ja Essence, sekä teknologiapalveluiden tarjoajille kuten: [m]Platform, Xaxis, BannerConnect ja LemonPi.  Lisätietoja näistä teknologioista saat tämän ilmoituksen kohdasta UKK, josta löydät myös linkit näiden omiin tietosuojailmoituksiin.

Euroopan talousalueella (ETA) ja Sveitsissä GroupM:n keräämistä tiedoista vastaava GroupM:n oikeushenkilö on GroupM UK Limited.  ETA:n ja Sveitsin ulkopuolella vastuullinen oikeushenkilö on GroupM Worldwide, LLC.

Tämä ilmoitus kertoo sinulle miten ja miksi GroupM (“GroupM”) kerää ja käyttää henkilötietoja tämän verkkosivun (“Verkkosivu”) vierailijoista. Se selittää myös sinun oikeutesi henkilönä, joka saattaa tarjota henkilötietojaan GroupM:n käyttöön Verkkosivun kautta sekä sen, miten näitä oikeuksia voidaan käyttää. Jos asut ETA:n tai Sveitsin alueella, sinun tulisi tietää, että tietosuojavastaavaamme voidaan ottaa yhteyttä osoitteessa DPO@GroupM.com.

Mitä tietoja GroupM kerää ja käyttää?

Me keräämme tietoja, jotka mahdollistavat selaimesi ja laitteesi tunnistamisen ja kertovat meille millä Verkkosivumme sivuilla käyt ja vietät eniten aikaasi. Teemme tämän seuraavin keinoin:

Eväste      

 

on pieni alfanumeerinen tiedosto, jonka asetamme automaattisesti verkkosivumme vierailijoille. Se tallennetaan selaimeesi ja mahdollistaa tunnistamisesi.

Joskus eväste on laitteellasi vain Verkkosivulla vierailusi keston ajan; tätä kutsutaan istuntoevästeeksi. Joskus eväste pysyy laitteellasi kunnes poistat sen tai se vanhenee automaattisesti; tätä kutsutaan pysyväksi evästeeksi. Verkkosivullamme käytetään kumpiakin evästeitä. 

IP-osoite  

tarkoittaa internetin protokollaosoitetta

Pikseli    

on koodirivi, joka sisältyy verkkosivuumme ja jota käytämme tallentamaan tiedon siitä, että olet käynyt jollain verkkosivumme alasivulla.

Käytämme joitain tai kaikkia näitä tietoja parantamaan kokemustasi verkkosivustamme toimittamalla jatkossa sinua mahdollisesti kiinnostavaa sisältöä. Laillinen perusteemme tällaiseen käsittelyyn on laillinen intressimme sinun Verkkosivuamme koskevan kokemuksesi ymmärtämiseen ja parantamiseen.

Jos et halua että käytämme evästeitä ja yllä mainittuja tietoja, voit estää evästeiden asettamisen selainasetuksistasi tai seuraamalla tätä ohjetta: www.cookiesandyou.com. Jos et hyväksy evästeitä, jotkin Verkkosivun ominaisuudet eivät välttämättä toimi tarkoitetulla tavalla.

 

Tietyt GroupM:n käyttämät evästetyypit

 

Suoritus

Analytiikka

Seuranta

 

Tämän tyyppinen eväste tarjoaa yhdistettyä tietoa siitä, minne käyttäjä saattaa mennä Verkkosivulla.

 

Google Analytics

(pysyvä)

 

GroupM käyttää Google Analyticsiä analysoimaan kävijöiden Verkkosivun käyttöä. Google Analytics käyttää evästeitä keräämään muiden muassa tietoa Verkkosivun kävijöiden määrästä, kävijöitä Verkkosivulle ohjaavista sivuista, kielestä, laitteesta, selaimesta ja käyttöjärjestelmästä, käyttäjän Verkkosivulla käymistä alasivuista sekä muista vastaavista seikoista. Me emme jaa näitä tietoja kolmansien osapuolten kanssa. Tällä tavoin käytettynä Google Analytics -eväste on pysyvä eväste, joka säilyy laitteellasi kunnes se vanhenee tai poistat sen. Nämä evästeet voivat olla muodossa _utma, _utmb, _utmc, _utmz, _utmv, _utmt.
 

Google Analytics 

(istunto)

 

Tämä eväste voi olla muodossa hash _js. Me emme säilytä näitä tietoja, sillä ne poistetaan kun suljet selaimen, eli emme voi jakaa niitä kolmansien osapuolten kanssa.
 

Sosiaalinen media/
sosiaalinen jakaminen 

 

Nämä evästeet auttavat Verkkosivun toiminnallisuuden kanssa. Nämä ovat kolmannen osapuolen evästeitä, ja ne antavat sinun jakaa kommentteja, sivuja, kirjanmerkkejä ja tykkäyksiä sekä auttavat helpon pääsyn saamiseksi sosiaalisen median työkaluihin.
 

Widgetit

Tällä Verkkosivulla käytettyjä sosiaalisen median widgettejä ovat muiden muassa LinkedIn, Twitter ja YouTube. Nämä widgetit keräävät tietoja Verkkosivulla käynnistäsi sekä sosiaalisen median alustojen käytöstäsi (esim. painikkeet tai tykkäykset) Verkkosivulla. Me emme jaa tietoja näiden sosiaalisen median alustojen kanssa, mutta muistathan, että sosiaaliset verkostot keräävät tietoa sivulla käynnistäsi sekä sosiaalisten widgettien käytöstäsi suoraan.

 

Yhteystietojen kerääminen ja käyttö

Joissain tapauksissa voimme kerätä nimesi ja yhteystietosi (kuten sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron ja postiosoitteen). Me emme kuitenkaan kerää näitä tietoja ilman suostumustasi tai käytä niitä online-mainontaan missään tapauksessa. Esimerkkejä tilanteista, joissa saatat luovuttaa nimesi ja yhteystietosi vapaaehtoisesti: 

  • Pyyntöihin vastaaminen: me säilytämme tallennetta tiedoista, joka sisältää sähköpostiosoitteen ja muita yhteystietoja, yksinomaan käyttäjän pyyntöihin vastaamiseksi. Esimerkiksi:
    • Jos klikkaat linkkiä ”ota yhteyttä” ja lähetät kysymyksen tai kommentin, me keräämme nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi jotta voimme vastata sinulle.
    • Jos pyydät päästä uutiskirjeen tilaajien listallemme, me keräämme sähköpostiosoitteesi uutiskirjeen lähettämisen tarkoituksessa.

Antamalla yhteystietosi yllä kuvatulla tavalla annat suostumuksesi GroupM:lle näiden tietojen käyttöön sinulle vastaamisen tarkoituksessa pyyntöösi liittyen. Tämä suostumus on laillinen perusteemme tietojen käyttöön tällä tavalla.

Jos haluat perua suostumuksesi milloin tahansa ja haluat poistua markkinointisähköpostituslistaltamme tai uutiskirjeen tilaajien joukosta, tai jos haluat poistua tietokannastamme, voit ottaa meihin yhteyttä tämän Tietosuojailmoituksen lopussa olevien yhteystietojen kautta. Sinun tulee mainita nimesi, sähköpostiosoitteesi sekä selkeät ohjeet pyytämiäsi muutoksia koskien. Voit myös perua sähköpostilla toimitettujen uutiskirjeiden tilauksen käyttämällä sähköpostin lopussa olevaa ”peru tilaus” -linkkiä.

GroupM on henkilötiedoistasi vastuussa oleva rekisterinpitäjä (kuten tämä käsite tai vastaavat käsitteet on sovellettavan lain mukaan määritelty) käydessäsi Verkkosivullamme tai antaessasi meille yhteystietojasi.

Usein Kysytyt Kysymykset

Jakaako GroupM tietoja muiden myyjien tai kumppanien kanssa? Voimme myöntää pääsyn sinusta keräämiimme tietoihin myyjillemme ja alihankkijoillemme (joihin viitataan myös nimellä kolmannet osapuolet) jotka suorittavat puolestamme niitä palveluita, joita käytetään tietojesi yllä kuvattujen käyttöjen mahdollistamiseen. Nämä myyjät eivät saa käyttää tietoja muihin tarkoituksiin. Kuten yllä mainittu, Verkkosivu käyttää sosiaalisen median widgettejä kuten YouTube, Twitter, ja LinkedIn näihin rajoittumatta, jotta käyttäjät voivat jakaa tietoa käynnistään helposti “tykkäämällä” tai “jakamalla.” Tarkista aina sosiaalisen median sivustojen tietosuojakäytännöt, sillä niiden tietojenkeräyskäytännöt voivat poiketa GroupM:n käytännöistä. Tämän lisäksi meidän on luovutettava tietojasi silloin, kun uskomme olevamme lain velvoittamia näin tekemään tai kun joudumme tutkimaan, estämään tai ryhtymään toimenpiteisiin kiellettyjen toimien tapauksessa, kuten esimerkiksi hakkerointi- ja väärinkäyttötapauksissa tai muissa kiellettyjen toimien tapauksessa.

Siirtääkö GroupM henkilötietojasi Euroopan Unionin ulkopuolelle? Jos luovutat henkilötietojasi meille, voimme siirtää näitä tietoja osakkuus- ja tytäryhtiöillemme tai muille kolmansille osapuolille rajojen yli sekä kotimaastasi tai lainkäyttöalueeltasi muihin maihin tai muille lainkäyttöalueille maailman ympäri, jotta voimme käyttää henkilötietoja yllä kuvatulla tavalla.  Standardikäytäntömme on noudattaa Euroopan Unionin mallilausekkeita tietojen siirtoa koskien ETA:sta & Sveitsistä muihin ETA:n ulkopuolisiin maihin.

Sivuston käyttö lasten toimesta & lapsia koskevat tiedot: Olemme hienotunteisia lasten tietosuojaa koskien. Verkkosivuamme ei ole kehitetty tai tarkoitettu alle 13-vuotiaille. Pyydämme, että lapset eivät anna tietoja itsestään Verkkosivumme kautta.  Jos uskot että lapsesi on antanut tällaista tietoa ja haluaisit sen poistettavan tietokannastamme, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteessa DPO@groupm.com . Jos saamme tietoomme alle 13-vuotiaista kerättyjä tietoja, me poistamme ne.

Tietojen säilytys ja tallennus: Säilytämme Verkkosivullamme keräämiämme tietoja kohtuullisen ajan yllä mainittuja tarkoituksia varten. Noudatamme yleisesti hyväksyttyjä verkkomarkkinointialan standardeja varmistaaksemme, että meille luovutetut henkilötiedot pidetään turvassa, tarkkoina sekä ajantasaisina, ja vain niin kauan kuin on tarpeen niiden keräämisen tarkoituksen suorittamiseen.  Nämä standardit sisältävät tarpeellisten fyysisten, sähköisten ja hallinnollisten toimenpiteiden suorittamisen tietojen suojan, pääsyn ja käytön suojaamiseksi.

Tietoturva: Käyttäjien tietojen yksityisyyden suoja on meille tärkeää, eli me pidämme huolta ja kiinnitämme erityistä huomiota tietoturvamenettelyihimme tietojen suojaamiseksi tietoturvan loukkauksilta. Noudatamme alan standardeja suojaamaan tiedot luvattomalta pääsyltä, säilytykseltä sekä luovutukselta. Tämä sisältää fyysiset, sähköiset sekä hallinnolliset toimet tietojen eheyden, pääsyn ja käytön suojaamiseksi.

Linkit muille verkkosivuille/kolmansien osapuolten sivut: Linkki Verkkosivultamme toiselle sivulle ei tarkoita osakkuusyhtiön tai verkkosivun hyväksyntää, emmekä me hallitse linkkaamiamme kolmansien osapuolten sivuja tai ota vastuuta niiden sisällöstä tai tietosuojakäytännöistä. Kun seuraat linkkiä toiselle verkkosivulle, GroupM:n tietosuojailmoitus lakkaa pätemästä. On aina tärkeää lukea vierailemasi verkkosivun tietosuojakäytäntö.

Tietojen siirto hallinnointioikeuden muuttuessa: Siinä tapauksessa että toinen yhtiö ostaa meidät tai kaikki tai lähes kaikki liiketoimintamme varat keskittämällä, yhdistymällä, omaisuuden ostoilla tai muilla keinoin, me pidätämme oikeuden siirtää kaiken hallussamme olevan tai hallinnoimamme tiedon (mukaan lukien kaikki mahdolliset ”ota yhteyttä” -sivun kautta luovuttamasi tiedot) hankkivalle osapuolelle, jolloin hankkiva osapuoli voi käyttää näitä tietoja liiketoimissaan.

Rekisteröidyn oikeudet ETA:ssa ja Sveitsissä: Sinulla on oikeus lukea, päivittää, muuttaa tai poistaa henkilötietojasi, rajoittaa niiden käyttöä tai saada niistä kopio helposti luettavassa muodossa. Tietyissä olosuhteissa voit myös pyytää, että GroupM siirtää henkilötietosi kolmannelle osapuolelle ja oikeuden esittää vastalauseesi niiden käyttöön markkinointitarkoituksiin. Mikäli haluat käyttää mitään näistä oikeuksistasi, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteessa DPO@GroupM.com.

Sikäli kun henkilötietojesi käsittelymme perustuu suostumukseesi, sinulla on myös oikeus perua suostumuksesi milloin tahansa ottamalla yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteessa DPO@GroupM.com. Huomaathan, että suostumuksesi peruminen ei vaikuta ennen perumista suoritettujen henkilötietojesi käsittelyn laillisuuteen.

Tämän tietosuojailmoituksen muutokset

Huomaathan, että yksityisyyden suojaa koskevien lakien ja säädösten, digitaalisten teknologioiden sekä liiketoimintamme muuttuvan luonteen takia voimme joutua muuttamaan tätä Tietosuojailmoitusta silloin tällöin. Tarkasta tämä Tietosuojailmoitus ajoittain, jotta pysyt selvillä mahdollisista muutoksista (päivitämme voimassaolopäivämäärän sivun yläosassa, jotta huomaat muutokset helposti). 

Jos sinulla on valitettavaa tai haluat ottaa yhteyttä: Käytä alla olevia yhteystietoja riippuen sijainnistasi, ja teemme parhaamme vastataksemme mahdollisiin valituksiisi ja huoliisi koskien henkilötietojesi keräämistä ja käsittelyä.

Jos mistä tahansa syystä koet, että emme ole vastanneet huoliisi riittävällä tavalla, voit ottaa yhteyttä lainsäädäntöalueesi tietosuojavaltuutettuun ja tehdä virallisen valituksen.

Eurooppa:

GroupM UK Limited

DPO@GroupM.com   

GroupM, 40 The Strand, London WC2N 5RW – Tiedoksi: Tietosuojavastaava/Data Protection Officer

Toimistomme